Esittely

Olen 33 -vuotias tamperelainen auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), sekä seksuaaliterapeutiksi opiskeleva (03/2023) sekä toiminimiyrittäjä Seksuaalineuvonta Tiija Takanen -yrityksessäni, minkä perustin keväällä 2021.

Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK). Sairaanhoitajana työskentelin pääosin erikoissairaanhoidossa syöpätautien sekä naistentautien hoitotyön parissa. Uskon, että vahva sairaanhoitajan tietoperusta ja osaaminen ovat eduksi myös asiakastyössä seksologina.

Miksi halusin opiskella seksologiaa?

Tätä on vaikea tiivistää pariin lauseeseen. Ei siihen varmasti ole yhtä tiettyä syytä.

Sairaanhoitajan työtä tehdessä minua alkoivat kiinnostaa enemmän potilaiden henkilökohtaiset kriisit, seksuaalisuuteen tai henkiseen ja jaksamiseen liittyvät haasteet, ihmissuhdeongelmat ja tarinat, kuin esimerkiksi verenpaineen mittaaminen tai kanyylin laitto. (Lisäksi olin ehkä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin huonoin kanyloija!) Mitä intiimimpi tai arkaluontoisempi haaste tai ongelma potilaallani oli, sitä enemmän minua alkoi kiinnostamaan potilas kokonaisuutena. Myös hänen elämän historiansa. Tästä sain myös usein kiitosta, koska kuuntelin potilaita ja olin ihminen heidän vierellään.

Seksuaaliterapeuttina vahvin osaamiseni näyttäytyy silloin, kun jokin elämän kriisi, trauma tai sairaus vaikuttaa ihmisen seksuaalisuuteen, seksuaalisuuden ilmenemiseen tai seksuaalisuuden toteuttamiseen joko yksin tai parisuhteessa. Tällaisia kriisejä voivat olla esimerkiksi syöpä, lapsen syntymä perheeseen, tahaton lapsettomuus, gynekologinen sairaus tai vaikkapa keskenmeno tai raskauden keskeytys. Käytännön tasolla haasteita voivat olla esimerkiksi haluttomuus, halujen eriparisuus, kiihottumis- tai yhdyntävaikeudet, tai orgasmin saamiseen liittyvät ongelmat. Parisuhteeseen liittyvissä haasteissa asiakas voi tulla neuvontaan joko yksin tai yhdessä kumppaninsa kanssa.

Olet saattanut törmätä instagramissa @takanenterapeutiksi-tiliini, jossa olen julkaissut pieniä tekstejä seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista sekä ajatuksistani liittyen matkaani opiskelijasta seksuaaliterapeutiksi. Päivittelen tiliäni edelleen blogini ohessa. 

Blogissani kirjoitan seksuaalisuuteen sekä seksiin liittyvistä teemoista yleisellä tasolla pohjautuen niin ikään tutkittuun tietoon ja kirjallisuuteen, kuten myös asiakaskokemuksiini, sekä myös henkilökohtaiseen kokemusasiantuntijuuteen. Tekstini eivät siis välttämättä kerro omasta henkilökohtaisesta seksielämästäni, parisuhteestani eikä perheestäni. Olisin otettu ja kiitollinen mikäli tekstini herättävät keskustelua, ja kommentit ja palaute olisivatkin erittäin tervetulleita.

Olen käytettävissä myös erilaisiin koulutuksiin, luentoihin ja yhteistyökuvioihin.
Ole yhteydessä näiden tiimoilta, niin kehitellään jotain kivaa!

Kiitos kun olet matkassani mukana!

♥ Rakkaudella, Seksuaaliterapeutti Takanen ♥

Tutustu palveluihin

Vinkkejä omaan seksuaalisuuteen somesta

Varaa aikasi nyt